Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2013 10:15 - Bibliqta i Bulgarite
Автор: drevnata Категория: История   
Прочетен: 1526 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
БИБЛИЯТЯ ЗА БЪЛГАРИТЕ Началото

Какво разказва Библията за Българите? Има ли ни там или сме забравени и от светите източници? Не -не сме! Колкото и невероятно- Библията и старинната литература разказват за нас, но ние не сме я чели внимателно. Това, което ме кара да пиша тези редове е огромното желание да открия на любезния читател трошичка от истината, която, без да съм историк забелязвам от доста време и все не се наемам да разпространя. Това не е възможно! Ще ме оспорват някои от вас, на които е омръзнало да бъдат обект на пропаганди и манипулиране и са изгубили вяра в науката, историята, политиката, правото и .. да не продължаваме нататъка. Добре дошли в клуба на Неверника- Тома, в който членувам и аз! Нека да прелистиме старинните записи, като се съсредоточиме на историята на Българите там, пък съденето ще оставя на вас- има ли нещо ново или всичко е старо под небето. Твърде е възможно, след като свършимe разходката из вековете да открием, че и този разказ не е изключение от философската мисъл: „Историческото събитие е факт, който може би не е станал и е описан от човек, който не е бил там”. Може пък и да поразбудиме някой професионален историк, който да се плесне по челото и да сглоби още някой липсващ фрагмент от картината. Няма да се оттегчаваме с господстващите доктрини за някакъв тюркско-тартарски или памирски произход, тъй като сме прекарали достатъчно часове в училище над подобни теории. Тръгваме като българските монаси- от Библейския Потоп.

1. Нишката

И така- единствен, който се спасява от Потопа със семейството си е пра- пра- пра-отеца на всички днешни народи (и на българите) – Ной. Преди Потопа се били навъдили много народи, но изпаднали в блудство, идолопоклонничиство, кръвожадие, неверие- изобщо изгубили достойнството настоящего человека. Бог погледнал земята и дори съжалил, че е създал такова същество. Предупредил безверниците и дал срок- през който Ной и синовете му започнали да строят Ковчега, като не преставал да призовава останалите да направят същото, но никой не му вярвал. Нещо повече- дори му се присмивали.

Всъщтност, ако се погледнем и сега май не се отличаваме от населението отпреди Потопа. И как от един съвършен пра- пра-отец сме пак така несъвършенни? Но това е отклонение и да продилжим с историята.

Ной има трима сина- Сим Хам и Яфет.

Потомък на Сим е Авраам, от когото произхождат дванатдесетте израилски племена. Потомци на Хам са палестинци, хананейци, eгиптяни и много племена населяващи земите на днешна Африка. Тук е мястото да отбележиме, че Ной проклина Хам и неговите потомци да бъдат слуги у слугите на братята си, тъй като Хам влиза в шатрите на баща си и го вижда гол. Не мога да поясня защо наказанието е толкова строго. Няма да навлизаме в излишни подробности по потомците на Сим и Хам, тъй като не това е нашата цел.Яфет (или Афет) има седем сина: Гомер, Магог, Мадай, Иаван, Тувал, Мешех и Тирас. Повествованието разказва нататъка:

„ От тия се населиха островите на народите в земите им, всеки според езика си, според племето си, в народите си”.

Първороден Яфетов син е Гомер.

Гомерови синове са Аскеназ, Рефат и Тогарма (Битие Гл. 10.3).

Нататъка библията не разказва подробности за наследниците на Гомер.

Ако поровиме в монашеските писания ще разберем от Паисий, че сме гемери или кемери- тоест потомци на Гомер.

Това описание намираме в Зографската история.

 

В глава „Иисус Навин 10.13” и в „2 Самуил 1:18;19” на Библията се цитира една древна книга- книгата наЯшер.

Книгата на Яшер е била в неизвестност много дълго време и е преведена едва в началото на 19 век от староеврейски на английски език. Така, че е била може би непозната на добросъвестните монаси- български радетели.

Какво откриваме за българите в тази древна книга? Отваряме Яшер на глава 10:8 до 10:10 и четем:

„И децата на ГомерАскеназ, според градовете им са Франкум, които живеят в земята Франца, край река Сена. И децата на Рефат са Бартонимите, които живеят в земята на Бартония до река Леда, която излива водите си в голямото море Гион. А децата на Тогарма (Тугарма, Тегорма) са десет фамилии- Бузар, Парцунак, Балгар, Еликанум, Рагвив, Тарки, Вид, Зебук, Онгал, Тилмаз.”

Еврика! Българите сме първи братовчеди на французите!

А ето как продължава историята в книгата на Яшер:

„10.11 И те назоваха градовете в които живееха според имената си, това са тези, които населяват Хитла и Италак и до днес.

10.12 Но семействата на Анголи, Българи и Парцунак живеят край великата река Дунав; и имената на градовете им са също според имената им.”

Книгата на Яшер се споменава на две места в Библията от Иисус Навин и от Самуил. И тъй като Иисус Навин- синът на Нун от Ефраимово коляно е живял през 13 век преди Христа, а книгата на Яшер е писана преди него, тъй като той я цитира – то нашите праотци са населявали днешните ни земи още 13 век пр.н.ера!

Основно заключение което можем с чиста съвест да направим е, че българите заедно с братята ни тарки или траки си живеем мирно още от 13 век преди Христа по днешните земи.

Паисий също е убеден, че Гомер е пра-родител на българите, но нататъка не е сигурен и посочва Мешех ( шестия син на Яфет ) като пра-родител на всички славянски народи. Мешех е чичото на Тогарма.

Извод: Според древната книга на Яшер българите произхождаме по родовата линия- Ной- Яфет- Гомер-Тогарма-Българи и Траки , а руснаците – от Мешех- който е шестия син на Яфет. Това го цитираме в установяване на обективната истина, а не да омаловажиме нечия история или произход- опазил Бог от подобни помисли! Това не го ли правят много други народи измежду които сме се пръснали да живеем, защо да им подражаваме? Ще бъде правилно също да подчертаем, че сме възникнали от няколко родови племена българи, парцунаци, онголи и тарки. Но какво е с Аспарух и 681 година след Христа- което сме учили по история? Нека да продължиме с друг древен документ, откъдето са тръгнали всички фантасмагории за някакъв памирски или тюрски прародители- „Именника на българските ханове”.




Гласувай:
1



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drevnata
Категория: История
Прочетен: 23196
Постинги: 16
Коментари: 20
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031