Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.12.2013 22:34 - Zakluchenie
Автор: drevnata Категория: История   
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове:
2



Заключение

Как тогава да си обясниме следното изречение ще попитат някои:

„Сийте князе држаше княжение обому страну Дуная леть Феi остриженами главами и потом прейде на страну Дуная Исперих княз тожде и доселе”

Да това е изречението заблудило толкова специалисти да тълкуват Именника като Прабългарски Летопис на наши владетели.

Отговор дава историята на Esarhaddon - управлявал (681- 629) преди новата ера. Отбележете – 681 Аспарух основава Българската държава според официалните ни исторически документи- взели датата на Esarhaddon но я приспособили да е след новата ера!

Асириецът Sin -aki- eriba (Sennacherib), бива убит от двама от синовете си, които впоследствие забягват и най- младият им брат-Esarhaddon, който е от друга майка се установява на власт през 681 год. пр. новата ера.

Той завладява много страни, в това число Египет, Сидон, Юда, Едом и други. Отмъстява си дори на нашите родственици- Киммерите, които убиват дядо му и които постоянно атакуват от север империята му. Той преселва поробените народи в Асирия където са му роби и слуги и преименува градовете им и самите тях с нови – асирийски имена. Ето защо е трудно да се установи кой- кой е тъй като официално запазените вавилонски документе отразяват асирийските а нашия именник- явно истинските имена ан арамейски или аккадски език.

В един от запазените обелиски на Esarhaddon той разказва как мобилизира множество от поробените народи да възстановяват двореца в Ниневия, където се преселва с двора си по-късно. Именно в този обелиск се споменава, че населението на Дуная е носило с кошове строителни материали за двореца.

И такаа- с "Дуная"- Именникът е имал в предвид градът Каp Дуная в Асирия, а не реката Истър ( Дунав)!

За да довършиме пътя на доказатилствата нека да разгледаме имената на последните князе от именника- доста добре съвпадащи фонетично.

Ashur Etel-Ilani- това е определено Телець. Продължителността на управлението му съвпада също като сравниме годините от асирийските хроники - 627 до 624 пр. новата ера с „г” от Именника, което е 3 години ( гръцки - буквата г= 3).

Samas-Sum-Yukin е Уморь – род – Оукил. um=Уморь;Yukin=Оукил. Царувал според асирийските таблици един месец, а според именника – 40 дни.

Сега авторът на настоящата статия не се чувствува добре защото е оборил с доста неоспорими доказателства една теория донесла толкова радост и гордост през детските му години. Но има ли защо да се натъжаваме от истината? По- добре ли е да обичаме някакви свирепи и жестоки владетели и да ги почитаме като свои- това би било равно на да почитаме турските си поробители и да им празнуваме годишнините... Какво биха ни казали истинските ни храбри и достойни пра-родители? В най- добрия случай биха ни казали- „ Може ли да сте толкова наивни!” Не, не може!

Ето защо трябва да започнеме с доказване на истината като начало, върху което останалите – професионалните историци да градят.

Дали всичко е така- не знам- може и аз да греша някъде.

Къде ни е историята тогава?

Ами историята ни е Зографската история на Пайсии и там ги няма горните асирийци. Да, истината е проста.

Позволете ми да завърша труда си с началото на Паисий: „... роде български... За вас е потребно и полезно да знаете известното за делата на вашите бащи, както знаят всички други племена и народи своя род и език ... Твърде много обикнах българския род и отечество и много труд употребих да събирам от различни книги и истории, докато събрах и обединих историята на българския род в тая книжчица за ваша полза и похвала.” 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: drevnata
Категория: История
Прочетен: 23395
Постинги: 16
Коментари: 20
Гласове: 57
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930